ΙΣΤΟΡΙΑ

Η Κληρονομιά μας

Το εκτελωνιστικό γραφείο «Βαρούτσικος» ιδρύθηκε το 1925 από τον Γεώργιο Π. Βαρούτσικο, με κύριο επαγγελματικό προσανατολισμό την ενασχόληση με τις εκτελωνιστικές εργασίες.

Η άνθηση του εμπορίου εκείνη την περίοδο και η σταδιακή ανάπτυξη του λιμανιού του Βόλου, ως εναλλακτικού διαμετακομιστικού εμπορικού κέντρου, δημιούργησαν θετικές προοπτικές για το εκτελωνιστικό επάγγελμα.

Τον ιδρυτή της επιχείρησης διαδέχτηκε ο Παναγιώτης Γ. Βαρούτσικος, το 1956, διατηρώντας τον προσανατολισμό της επιχείρησης σταθερά στην παροχή εκτελωνιστικών υπηρεσιών.

Το 1986 εισέρχεται στην επιχείρηση η νέα γενιά, η τρίτη κατά σειρά, με την είσοδο του Γεωργίου Π. Βαρούτσικου, ο οποίος μέχρι και σήμερα είναι και ο διαχειριστής της επιχείρησης.

Η εταιρεία αργότερα με τον ερχομό της τέταρτης γενιάς, του Παναγιώτη Γ. Βαρούτσικου, μετονομάστηκε σε «ΒΑΡΟΥΤΣΙΚΟΣ Π & Γ Ο.Ε».

ΣΧΕΤΙΚΑ

Η εταιρεία

Η εταιρεία ΒΑΡΟΥΤΣΙΚΟΣ Π & Γ Ο.Ε. αποτελεί ένα σύγχρονο γραφείο με ιστορία εκατό ετών, που ο στόχος της είναι η συνεχή εξέλιξη και η εξασφάλιση των εξατομικευμένων αναγκών των πελατών μας, με φυσική παρουσία στα τρία μεγάλα λιμάνια – εισόδους της χώρας μας, Πειραιά , Θεσσαλονίκη και Βόλο.

Οι εκτελωνιστικές εργασίες αποτελέσαν, αποτελούν αλλά και θα συνεχίσουν να αποτελούν ένα από τα πιο σύνθετα κομμάτια μιας μεταφοράς στην εφοδιαστική αλυσίδα. Ένα εκτελωνιστικό γραφείο αναλαμβάνει να διενεργεί εκτελωνιστικές εργασίες για λογαριασμό και ως αντιπρόσωπος του δικαιούχου του εμπορεύματος.

Όλα τα μέλη της εταιρείας μας κατέχουν πτυχίο εκτελωνιστού και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, τα οποία τους έχουν δοθεί κατόπιν εξετάσεων που διενεργήθηκαν από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Με συνεχείς εκπαιδεύσεις και παρακολούθηση σεμιναρίων, τα μέλη της εταιρεία μας στοχεύουν στη διατήρηση παροχής άρτιων υπηρεσιών και βέλτιστων λύσεων προς τους πελάτες μας, σε ένα περιβάλλον όπου οι τελωνειακές και δασμολογικές νομοθεσίες μεταβάλλονται με ταχείς ρυθμούς.

ΑΠΟ ΤΟ 1925

1925

Η “VAROUTSIKOS P&G” ιδρύθηκε από τον Γεώργιο Π. Βαρούτσικο και κύριος επαγγελματικός της στόχος ήταν οι υπηρεσίες τελωνειακής μεσιτείας.

1954

Ο Παναγιώτης Γ. Βαρούτσικος μπήκε στην επιχείρηση και αργότερα ανέλαβε την επιχείρηση.

1986

Ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος Γεώργιος Π. Βαρούτσικος εντάχθηκε και ανέλαβε, με πεδίο επέκτασης και σε άλλους επιχειρηματικούς τομείς.

2016

Η ΒΑΡΟΥΤΣΙΚΟΣ P&G μεταφέρει το δικό της ιδιωτικό γραφείο στην περιοχή του Τελωνείου Βόλου. Ο μεγαλύτερος γιος του Γιώργου Π. Βαρούτσικου, Παναγιώτης Βαρούτσικος, μπαίνει στην οικογενειακή επιχείρηση και μετά από δυο χρόνια μπαίνει και ο Μάχος Π. Βαρούτσικος.

Σήμερα

Η εταιρεία ΒΑΡΟΥΤΣΙΚΟΣ Π.&Γ. Ο.Ε ανήκει στον Όμιλο VGROUP, ο οποίος έχει διευρυμένες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

ΑΞΙΕΣ

Γιατί Εμάς

Με εμπειρία εκατό χρόνων στις υπηρεσίες εκτελωνισμού, η εταιρεία ΒΑΡΟΥΤΣΙΚΟΣ Π & Γ έχει δημιουργήσει αναγνωσιμότητα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Από την ίδρυση της, το 1925, πορεύεται με γνώμονα την συνεχή εκπαίδευση για την εξέλιξη των υπηρεσιών της, ώστε να ικανοποιήσει τις εξατομικευμένες ανάγκες των πελατών της και να παρέχει τις βέλτιστες λύσεις.

Ο διαρκής έλεγχος για την καλυτέρευση της Ποιότητας των υπηρεσιών της εταιρείας αποτέλεσε προτεραιότητα από τα πρώτα χρόνια της εταιρείας και ίδρυσης της από τον Γεώργιο Π. Βαρούτσικο.
Γρήγορα ήρθαν νέες Συνεργασίες από τον Παναγιώτη Γ. Βαρούτσικο, το 1956, που κατάφερε να παρέχει άρτιες εκτελωνιστικές υπηρεσίες και σε άλλες πόλεις εκτός από τον Βόλο, που στην συνέχεια σηματοδότησαν το έναυσμα για την ισχυροποίηση της παρουσίας της εταιρείας μας.
Με την εισαγωγή της Ελλάδος ως μέλος κράτος του χώρου Σένγκεν, ο Γεώργιος Π. Βαρούτσικος αποφάσισε ότι η εταιρεία μπορεί να Αναπτυχθεί και σε άλλους τομείς της εφοδιαστικής αλυσίδας παρέχοντας λύσεις μεταφοράς σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, αποθηκεύσεων αλλά και άλλων υπηρεσιών.
Με την ανάπτυξη της εταιρείας σε ένα ταχύ αναπτυσσόμενο περιβάλλον, παρουσιάστηκε η ανάγκη για συνεχή αναζήτηση Καινοτόμων λύσεων και υπηρεσιών που γρήγορα αναγνωρίστηκε από την τέταρτη γενιά πλέον στην εταιρεία, τον Παναγιώτη Γ. Βαρούτσικο.
Η πιο σημαντική αξία που μας σηματοδοτεί από την δημιουργία της εταιρείας είναι τα μέλη μας, που όλα αυτά τα χρόνια μοιράστηκαν το κοινό όραμα μας και των οποίων οι ενέργειες έχουν ζωτική σημασία για τη συνεχή ανάπτυξη της εταιρείας.

Οι αξίες μας πηγάζουν από την κληρονομιά μας.